‘Köy Akademileri çocuklara iyi geldi’

Köy Akademileri’nde eğitim gören Gökçealanlı çocuklar Şenlik’te sahne almak için heyecanla son hazırlıklarını yapıyorken biz de eğitmenleri Selçuk Belediyesi Tiyatro Sorumlusu Gülhan Ayhan Kocaoğlu’yla ayaküstü bir söyleşi gerçekleştirdik.

– Çocuklar çok heyecanlı görünüyor, ne sürpriz hazırladınız bize Köy Akademileri olarak?
– Şenlik kapsamında küçük bir gösteri yapacağız öğrencilerimizle.

– Nedir bu Köy Akademileri?
– Belediye Başkanımız Filiz Hanım’ın “5 hedef 50 proje” çalışmalarından bir tanesi Köy Akademileri. Köylere, öncelikle de çocuklara ve kadınlara çok yönlü bir eğitim götürmeyi amaçlıyor.
Biz Köy Akademilerini yaz boyunca Selçuk’un beş mahallesinde gerçekleştirdik. Bu mahalleler eskiden köydü, bir yasayla bir gecede mahalle oldular, biliyorsunuz. Ben de drama dersleri verdim bu beş köyde.

– Köy Akademisi’nde eğitim alan kaç çocuk var Gökçealan Köyü’nde?
– Gökçealan’da Köy Akademisi’ne kayıtlı, çeşitli dersler alan 60 çocuk var. Bunların bir kısmı müzik, bir kısmı İngilizce dersi alıyor. Benim drama dersimde 28 çocuğumuz kayıtlı.

– Çocukların ilgileri nasıl Akademi’ye?
– Çok yoğun, çok seviyorlar. Kendi dersim üzerinden örnek verirsem daha iyi olur, yaratıcı drama ve tiyatroya çok meraklılar. Derslerimiz çok eğlenceli ve verimli geçiyor. Devam etmesini de çok istiyorlar.

– Çocukların gelişimleri açısından siz neler gözlüyorsunuz eğitim sürecinde?
– Drama özellikle özgüven duygusunu geliştiren bir etkinlik. Gelişme çağındaki çocuklarda görülen topluluk önünde konuşamama, sınıfta söz hakkı isteyememe gibi problemlerin kaynağı olan özgüven eksikliklerini tamamlıyor drama dersleri. Dolayısıyla kişisel gelişim için çok faydalı bir aktivite. Çocuklara çok iyi geldiğini görüyorum bu derslerin. Düşünebiliyor musunuz, birazdan bu çocuklar ilk defa bir tiyatro etkinliğinde sahneye çıkacaklar. Üstelikte bir köyde oluyor tüm bunlar. Bu harika bir şey!

– Çok teşekkür ederiz, başarılar dileriz.