EGEÇEP Kurultayında Yerel Yönetimler ve Ekolojik Kentler tartışılacak

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) bu hafta sonu 18. Kurultayını gerçekleştirecek. Kurultayın ilk gününde, 2 Mart Cumartesi saat 13:30-17:30 arasında İzmir Barosu Konferans Salonu’nda “Ekolojik Kentler, Yerelden ve Yerinden Yönetim” başlıklı bir söyleşi ve forum düzenlenecek. Söyleşide siyaset bilimci Prof. Dr. Ayşen Uysal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve EGEÇEP Hukuk Komisyonu üyesi Avukat Arif Ali Cangı konuşmacı olarak yer alacak.

Ayşen Uysal’ın insan ve doğanın uyumlu bir şekilde var olduğu ekolojik kentler için yerel siyasete sokaktan katılımın yol ve yöntemlerini ifade edeceği söyleşide, Tunç Soyer’in de yerel yönetim penceresinden İzmir’in ekolojik sorunlarına yaklaşımlarına dair deneyimlerini paylaşması bekleniyor.

Söyleşinin ardından 31 Mart yerel seçimlerinde il ve ilçe belediye başkanlıklarına ve meclis üyeliklerine aday olanların kendi bölgelerindeki çevre ve ekoloji sorunlarına yaklaşımlarını paylaşacakları bir forum düzenlenecek.

Kurultayın ikinci günü ise 3 Mart Pazar günü Tepekule İnşaat Mühendisleri Odası Toplantı Salonu’nda Egeçep bileşenlerinin katılımı ile gerçekleşecek. Geçen yıl yapılan çalışmalar değerlendirilecek, sermayenin ve hükümetin saldırıları sonucunda art arda gelen ekolojik yıkımlara karşı önümüzdeki süreçte yaşam savunusu alanında yapılacaklar tartışılacak ve yeni yürütme kurulu belirlenecek.

EGEÇEP Ege Çevre ve Kültür Platformu:

2005 yılında oluşturulan platform, ekoloji alanında ilkleri başlattı. EGEÇEP; hiyerarşiyi, cinsiyetçiliği, ırkçılığı ve türcülüğü, her türlü ayrımcılığı ve hegemonyayı reddeden, yatay örgütlenmeden yana, her yerde katılımcılığı ve doğrudan demokrasiyi savunan, doğanın hakları için, yaşamı savunmak için çabalayan bir dayanışma örgütü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir