Foça’da taş ocağı ÇED süreci iptal edildi!

Tarihi Pers Mezar Anıtı’na 200 metre mesafede açılmak istenen doğal taş ocağı projesine yönelik ÇED süreci sonlandırıldı. Proje kurumlardan olumlu görüş alamadı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İsmet Paşa ve Fevzi Paşa Mahallelerinde kurulmak istenen doğal taş (tüf) ocağına ilişkin başlattığı ÇED sürecine karşı Foçalılar basın açıklaması düzenlemiş ve imza kampanyası ile topladıkları imzaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na iletmişti.

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Bakanlığın ÇED süreci kararını ilgili kurumlara iletti. Kurumlardan ise projeye olumlu görüş çıkmadı. İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarının Koruma Bölge Kurulu görüşünde “Söz konusu ÇED sahasının bir bölümünde 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun 6. Maddesinde sayılan korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarından olduğu görülmüştür.” ifadesine yer verdi. Foça Kaymakamlığı da kurumlardan alınan cevabi yazılarına istinaden taş ocağının açılmasının uygun olmadığı görüşünü bildirdi.

İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne sunulan proje tanıtım dosyasına ilişkin devam eden ÇED süreci, iptal/iade edilerek sonlandırıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir