Devlet madencilerin önünü açmaya devam ediyor, Akbelenliler dayanışmaya çağırıyor

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanları’nda, Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali’nin kömür sahasını genişletmek amacıyla binlerce ağacın yok edilmesinin ardından, şimdi de çevredeki 190 parsellik arazi “acil” kamulaştırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, tarım arazilerinin bulunduğu saha için linyit işletme ruhsatı bulunduğu belirtildi. Son olarak Akbelen Ormanı’nı korumak için açılan ruhsat iptali davası İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmiş, yaşam savunucuları yürütmeyi durdurma talebiyle istinafa taşımıştı. Bölgede 40 bin zeytin ağacı olmasına rağmen Zeytin Kanunu’na aykırı olarak dinamitle patlatma yapılıyor.

 Akbelen’den dayanışma çağrısı

Akbelen köylülerinden Nejla Işık bu karar karşısında dayanışmayı büyütmenin ve 17 Mart’ta gerçekleşecek buluşmanın daha da önem kazandığını belirtti. Nejla Işık yaşam savunucularına şöyle seslendi:

“17 Mart buluşması asıl şimdi çok önemli, çok daha kritik bir anlamı olacak. Köylülerimizin yanında burada da olan tüm siyasi partilerin ve temsilcilerinin, STK’ların, örgütlerin burada olması; vereceğimiz çok daha çetinleşecek bu mücadelenin yalnız olmadığını göstermeleri gerek. Biz şimdiye kadar ne yaptıysak bundan sonra daha büyük bir çabayla yapacağız. İnançsızlığa düşmek yok. Eğer gerçek bir birlik inşa edebilirsek bu mücadeleyi eninde sonunda kazanırız. Biz ölmek var dönmek yok dedik, canımızın son damlasına kadar bu haksızlığa, hukuksuzluğa direneceğiz. Kimse bunu unutmasın.”

17 Mart’ta Akbelen’de tüm yurttan katılacak yaşam savunucularının büyük buluşması gerçekleşecek.

Akbelen’de büyük buluşma

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir