Akbelen’de büyük buluşma

Akbelen köylüleri tüm yaşam savunucularını, mücadelenin bu zorlu aşamasında dayanışmayı büyütmek için 17 Mart’ta Akbelen’e çağırıyor.

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanları’nda, Limak Holding’e ait YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali’nin kömür sahasını genişletmek için geçen yıl ağaç kesimine başlanmış, binlerce ağaç yok edilmişti. Şirket köyün çok yakınında ve zeytinliklerin arasında yer alan maden sahasını açmak için dinamit patlatmaya devam ediyor.

Akbelenlilerin çağrısı şöyle:

İkizköylülerle birlikte baharın gelişini karşılamaya, umudu ve dayanışmayı çoğaltmaya Akbelen’e gidiyoruz!

Akbelen Ormanı’nın geçen yaz katledilmesiyle beraber İkizköylüler büyük bir yıkımla baş başa kaldı. Bir yanda her gün deprem şiddetinde sarsıntılar yaratan dinamitler, diğer yanda 7/24 çalışan iş makineleri, köyü çepeçevre saran toz ablukası ve devam eden jandarma baskısına ve şiddetine karşı köylüler mücadeleye devam ediyor. Aylardır kendilerine yağan haksız cezalar, üstlerinde dönen soruşturmalar, durmadan ifadeye çağrılmalarına rağmen bunca yıldır savundukları Akbelen Ormanı gibi; şimdi de geriye kalan tarım arazileri, zeytinlikleri, yaşam alanları için yılmadan direniyorlar. Biz de yaşatılan tüm haksızlıklara karşı İkizköylüler’in yanında olmak, dayanışmak, yaşam alanlarını korumak, hep birlikte umudun sesini yükseltmek için Akbelen’e doğru yola çıkıyoruz. 17 Mart’ta yapacağımız bu Büyük Buluşma’ya hepinizi bekliyoruz.
Biz bitti demeden bu dava bitmez!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir