Latest posts by Seferi Keçi (see all)
- 115 Kurumdan “Doğa İçin Adalet” Çağrısı - Kasım 8, 2025
- Kumaşın Hafızası: Doğadan Dirliğe - Ekim 14, 2025
- Ortak Kültürler, Ortak Değerler: Keçe Sanatıyla Bir Buluşma - Ekim 13, 2025
Manisa’da Hacıbektaşlı köyünde yapılmak istenen JES’e karşı direnen köylülere ceza çıktı.
2019 yılında Manisa’nın Salihli ilçesinin Hacıbektaşlı Mahallesi’nde SANKO şirketi tarafından yaklaşık 76 dekarlık alanda yapılmak istenen jeotermal elektrik santrali (JES) için köylüler mücadele başlatmış, şirketin “ÇED gerekli değildir” raporuna karşı da yürütmeyi durdurma davası açmıştı. Aynı zamanda toprağını savunmak için yaşam nöbeti de başlatan köylüler nöbetin ilk gününde kolluk kuvvetlerince darp edilerek gözaltına alınmış ve haklarında “toplanma ve gösteri yürüyüşüne muhalefet” ve “kamu görevlilerine direnme” suçlarından dava açılmıştı.
40 köylüye “toplanma ve gösteri yürüyüşüne muhalefet” ve “kamu görevlilerine direnme” suçlarından açılan davanın karar duruşması bugün Salihli Adliyesi’nde görüldü. Karardan JES’e karşı direnen köylülere ceza çıktı.
Karar sonrasında basın açıklaması yapan Salihli Çevre Derneği adına Avukat Seçil Ege Değerli “hem toplanma ve gösteri yürüyüşüne aykırılık hem de görevli memura mukavemet suçu iddiasıyla bazı müvekkillerimize hapis cezaları çıktı. Biz bu cezaların politik anlamının farkındayız. Biz bu cezaları kabul etmiyoruz. Biz memleket toprağını herkese ve her türlü baskıya rağmen savunmaya devam edeceğiz.” dedi. Yapılan açıklamada ayrıca kararın üst mahkemeye taşınacağı da belirtildi.