İzmir Büyükşehir Belediyesi ekonomik krize karşı dayanışmayı büyütüyor

2022 yılı Türkiye’de ve Dünya’da halklar nezdinde ağır geçti. Hem pandeminin açtığı yaralar hem enerji ve gıda krizleri yoksul halkların sağlıklı gıdaya ulaşımını sekteye uğrattı. Sosyal belediyecilik anlayışı içerisindeki kimi belediyeler de gıda krizinden en çok etkilenen başta çocuklar ve kadınlar için dayanışmayı büyütmeye çalışıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu kapsamda “Bereket Hareketi” kampanyasını başlattı. Belediye ayrıca en az 50 bin ilk ve ortaokul öğrencisine de kuru yemiş ve taze meyve ulaştıracağını duyururken, İzmir95 projesiyle de anne adaylarına “Gebe Beslenme Paketi” dağıtacak.

Giderek artan ekonomik krizin en çok çocukları ve kadınları etkilediği ortada. 21. yüzyılda çocukların okula aç gittiğini, ebeveynlerin beslenme çantasına çocukların gelişimini destekleyecek sağlıklı gıdaları koyamadığını görüyoruz, okuyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi de ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için “Bereket Hareketi” kampanyasını başlattı. “Gelin bereketi paylaşarak çoğaltalım” vurgusuyla başlayan dayanışmayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Dayanışmamızdan titizlikle incelemeleri yapılan ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen hemşehrilerimiz faydalanacak. Temel ihtiyaçlar kapsamında gıda paketi, temizlik paketi, yakacak yardımı, ilk ve orta öğretim öğrencilerimize kırtasiye seti, bot, mont yardımı olacak. Üniversite öğrencileri için ise barınma ve maddi destek için dayanışmayı başlatıyoruz. Yurttaşlarımızın katkısıyla üniversite öğrencilerimizin bu zorlu günleri atlatmasını sağlayacağız.” sözleriyle açıklıyor.

“Bereket Hareketi” dayanışması “Destek Ver” ve “Destek Al” olarak iki kısımda planlanmış. Yurttaşların yapacakları desteklere bir tuğla da Belediye’nin koyacağı kampanya için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “bir sizden, bir bizden” diyor. Yurttaşlar www.bizizmir.com ve berekethareketi.izmir.bel.tr adresleri üzerinden kampanyaya destekte bulunabiliyor.

Beslenme çantaları boş kalmasın

İzmir Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda en az 50 bin ilk ve ortaokul öğrencisine ara öğün ve meyve dağıtımına başlıyor. Belediye, gıdaları öncelikli olarak dezavantajlı mahallerdeki 50 bin öğrenciye kapı kapı dolaşarak ulaştıracak ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay alabildiklerinde ise çocuklara ara öğünlerini okullarında verecekler.

Gebe Beslenme Paketi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çocuklara kuru yemiş ve taze meyve ulaştırma seferberliğine gebelere yönelik beslenme paketi de eklendi. “İyi bir başlangıç her çocuğun hakkı” sloganıyla İzmir95 Erken Çocukluk Birimi’nin ulaştığı ve bu hizmetten yararlanmak isteyen annelerin evine gebeliklerin dördüncü ayından başlayarak, dokuzuncu ayın sonuna kadar 5 ay boyunca Eşrefpaşa Hastanesi Gebelik Okulu Sağlık Birimi’nin belirlediği gıdalardan oluşan paket dağıtılacak. Aynı zamanda görevliler, bölgelerde belirlenen gebe kadınlarla doğum öncesi ve sonrasında temaslarını sürdürüp, bebeğin sağlıklı büyümesi için gerekli bilgilendirmelerde bulunuyor.

İzmir95 projesi, ebeveynlere ve çocuklara destek olmak amacıyla Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte. Adını ise Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 3 yaşında sağlıklı bir çocuğun ortalama boyu olarak kabul edilen 95 santimetreden almakta.

İzmir Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda Süt Kuzusu projesi kapsamında her ay düzenli olarak 1-2 yaş arası toplamda 30 ilçede 115 bin çocuğa süt dağıtıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir